Veelgestelde vragen over onze peuteropvang

Van tarieven en opzegtermijnen tot inschrijven en uitleg over kinderopvangtoeslag. Hier vind je snel antwoorden op al jouw vragen over onze kinderopvang.

Alle vragen op een rijtje

Wachtlijsten, inschrijven en opzeggen

Kan ik peuteropvang de Minisoos eerst bezoeken voordat ik mijn kind inschrijf?

Ja, je bent van harte welkom voor een rondleiding op locatie. Je kunt dan onze peuteropvang zien en ervaren hoe wij werken. Vraag een rondleiding aan via onderstaande button.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven bij de Minisoos?

Wat leuk dat je voor de Minisoos hebt gekozen! Je kunt je kind eenvoudig inschrijven via ons digitale inschrijfformulier.

Na je inschrijving laten we je snel weten wat de plaatsingsmogelijkheden zijn en hoe de verdere procedure verloopt.

Wanneer eindigt de plaatsing van mijn kind en hoe kan ik deze wijzigen?

De plaatsing eindigt automatisch in de maand dat je kind 4 jaar wordt, zoals vermeld in de plaatsingsovereenkomst. Wil je de plaatsing eerder of later beëindigen, dan kun je ons een e-mail sturen. Voor eerdere beëindiging geldt een opzegtermijn van één maand.

Binnenkort starten

Hoe laat moet ik mijn kind brengen en halen?

Om de rust en speelsfeer binnen de peuteropvang te garanderen, gebruiken we breng- en haaltijden:

  • ’s Ochtends brengen tussen 08.30 en 08.45 uur
  • Einde ochtend ophalen tussen 12.15 en 12.30 uur

Wil je ons op tijd laten weten als iemand anders dan de ouder/verzorger je kind komt halen of brengen? Wanneer een voor ons onbekend persoon je kind ophaalt, geven wij het kind niet mee en nemen we direct contact met je op.

Klachten

Ik ben niet tevreden over een gebeurtenis bij de peuteropvang, hoe kan ik dit melden?

We hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze peuteropvang. Natuurlijk blijft het mensenwerk en kan er altijd iets gebeuren waar je niet tevreden over bent.

We raden je aan om de klachten eerst te bespreken waar ze zijn ontstaan. Praat met de betrokkene(n) om samen een oplossing te vinden. Kom je er niet uit of wil je niet direct in gesprek, dan kun je contact opnemen met de locatiecoördinator van de Minisoos (info@minisoos.nl).

Ik ben niet tevreden over de klachtafhandeling binnen Uk & Ko en wil het graag onafhankelijk laten afhandelen, waar kan ik mijn klacht melden?

Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht via de interne procedure? Leg je vraag of klacht dan voor aan het onafhankelijke Klachtenloket Kinderopvang. Een medewerker helpt je met informatie, advies of bemiddeling.

Je kunt ook een klacht indienen bij de externe Geschillencommissie Kinderopvang. Een onpartijdige commissie beoordeelt je klacht en geeft een bindende uitspraak die beide partijen moeten nakomen. Meer informatie vind je op de website van de Geschillencommissie Kinderopvang.

Facturatie en tarieven

Wat is het tarief van Minisoos?

Peuteropvang de Minisoos is 40 weken per jaar geopend en in alle schoolvakanties gesloten. Het uurtarief voor 2025 is € 11,00. Dit uurtarief is van toepassing voor ouders die in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

Kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag omdat je niet beide werkzaam bent, hanteren we een ander uurtarief gebaseerd op inkomen. Wat dit uurtarief voor jouw situatie betekent, kun je inzien via deze adviestabel.

Hoe werkt de facturering bij de Minisoos?

De ouderbijdrage wordt maandelijks, aan het begin van de maand, via automatische incasso geïnd. De jaaropgave kun je in he ouderportaal vinden en downloaden.

Hoe kan ik kinderopvangtoeslag aanvragen en wat moet ik daarvoor doen?

Je kunt kinderopvangtoeslag aanvragen op www.toeslagen.nl van de Belastingdienst. Gebruik onze rekentool op de website om de hoogte van de toeslag voor jouw situatie te berekenen. Vergeet niet om wijzigingen in je situatie binnen 4 weken door te geven aan de Belastingdienst.

Wat zijn de LRKP-registratienummers van de Uk & Ko locaties?

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) kun je het GGD-inspectierapport inzien. Klik op het LRKP-nummer en bekijk het meest recente inspectierapport.

Over de Peuteropvang

Wat zijn de openingstijden van de peuteropvang?

In de ochtenden van 08.30 tot 12.30 uur. Weekenden en feestdagen zijn we gesloten. De peuteropvang is 40 weken per jaar geopend en tijdens schoolvakanties gesloten.

Wat is VVE, en voor wie is het VVE-programma?

VVE staat voor Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie. Dit programma is bedoeld voor peuters die extra ondersteuning kunnen gebruiken in hun ontwikkeling, vooral op het gebied van taal, rekenen, en sociale vaardigheden.

Om het VVE-programma te kunnen volgen, is er een VVE-indicatie vanaf het consultatiebureau nodig.

Staat je vraag er niet tussen?
We helpen je graag!