Vragen? Bel 033 - 258 85 87

Welkom bij Peuteropvang de Minisoos

Wat is peuteropvang?

De Minisoos is al jaren de vertrouwde plek waar jonge kinderen zich gedurende een paar uur per dag spelenderwijs kunnen ontwikkelen. De professionele medewerkers hebben aandacht voor elk individueel kind en vervullen een actieve rol in de positieve ontwikkeling van je kind. Doordat kinderen in groepsverband met elkaar omgaan, worden ze gestimuleerd om zich sociale vaardigheden eigen te maken. Allerlei activiteiten worden in groepsverband gedaan waarbij de persoonlijke aandacht voor je kind niet uit het oog wordt verloren. De peuters zijn twee of vier ochtenden per week welkom op de peuteropvang. De Minisoos kent twee groepen: Duimelot en Likkepot. In een groep worden maximaal 14 kinderen tegelijk opgevangen.

Voor wie bieden we peuteropvang aan?

De Minisoos is voor alle peuters uit Scherpenzeel van 2 jaar tot 4 jaar. Inschrijven kan vanaf dat je kind 1 jaar is. Wij raden ouders aan zo vroeg mogelijk in te schrijven. Dit geeft ons een goede indicatie van het te verwachten aantal kinderen. Daarnaast verhoogt het je kans op een plekje indien zich meer kinderen aanmelden dan dat er plaats is.

Ben je op zoek naar een peuteropvang voor je kind met VVE-indicatie? De Minisoos heet je van harte welkom. VVE indicaties kunnen vanaf 2,5 jaar worden ingezet. 

Wat doet je peuter bij de Minisoos?

De peuters zullen gedurende het dagdeel dat ze er zijn vrij spelen, dat wil zeggen bijvoorbeeld een puzzel maken, een boek lezen, met de poppen spelen, met de auto‘s spelen of misschien van de glijbaan glijden. Ook is er tijd voor gericht spelen, dat betekent bijvoorbeeld iets knutselen of kleuren. Ook wordt er tijd vrijgemaakt voor buitenspelen en sluiten we de ochtend af door samen met elkaar een broodje te eten die de peuters zelf meenemen. Hoe de activiteiten er precies uitzien kun je zien wanneer je een bezoekje brengt aan de groep. Kom daarom gerust eens langs om een kijkje te nemen!

Wat is het verschil met Kinderopvang?

In de uitvoering van de opvang is er niet zoveel verschil tussen kinderopvang en peuteropvang. Doordat kinderen langer welkom zijn vinden er in de kinderopvang naast de activiteiten zoals die plaatsvinden in de peuteropvang ook verzorgingsactiviteiten plaats. Er wordt bijvoorbeeld samen fruit en een broodmaaltijd gegeten en er zijn kinderen die ook een middagdutje doen in het kinderdagverblijf. Zowel in de kinderopvang als op de peuteropvang is volop aandacht voor de ontwikkeling van het kind.

Een verschil tussen beide opvangvormen is de flexibiliteit van het aantal dagdelen. Peuters bezoeken de peuteropvang in een vaste combinatie van 2 of 4 ochtenden per week. Dit in tegenstelling tot een kinderdagverblijf waar een kind meerdere ochtenden, hele dagen en op zelf aan te geven dagen opgevangen wordt.

Daarnaast zijn er verschillen met betrekking tot:

Openingstijden: De peuteropvang is open gedurende 4 uur. Bij het kinderdagverblijf zijn de kinderen al vanaf 7.30 uur welkom en duurt de ochtend tot uiterlijk 13.00 uur. Kinderen kunnen ook blijven tot 18.00 uur.

Leeftijd: kinderen in de kinderopvang zijn welkom vanaf 10 weken na de geboorte. De kinderen worden opgevangen in horizontale groepen waarin zij kunnen spelen met kinderen van dezelfde leeftijd. Het kinderdagverblijf kent twee groepen met kinderen van 0 tot 2 jaar en 2 groepen met kinderen van 2 tot 4 jaar.

Groepsgrootte: Een peutergroep in het kinderdagverblijf bestaat uit maximaal 16 kinderen, een baby groep heeft maximaal 14 kinderen en de peutergroep bij de Minisoos bestaat uit maximaal 14 kinderen.

Kosten: Ook de kosten zijn verschillend. De kosten vallen onder de Wet Kinderopvang. Voorwaarde is dat beide ouders een inkomen hebben of studeren. Deze voorwaarde geldt niet voor één-ouder gezinnen. Afhankelijk van het inkomen van de ouders kan het kinderdagverblijf zelfs goedkoper zijn dan de Minisoos.

Interesse in de werking van het kinderdagverblijf, nieuwsgierig hoe het eruit ziet of benieuwd wat het gaat kosten in jouw specifieke situatie? Neem contact op met Kinderdagverblijf Happy Kids: 033- 258 85 86. Happy Kids bevindt zich in hetzelfde pand als de Minisoos